Mijn Uitgangspunten voor Coaching

 1. Heb respect voor het model van de wereld dat een ander heeft.
 2. De reactie die je krijgt, zegt alles over jouw communicatie; Is er geen klik, verander dan zelf, probeer het anders. De betekenis van jouw communicatie, is de reactie die je krijgt.
 3. Iedereen doet het best mogelijke met de middelen die hij dan heeft; Weet dat (bijna) iedereen vanuit positieve intentie handelt, maar soms communiceren en doen we anders.
 4. Er zijn geen mensen zonder middelen, maar wel mensen met belemmerende emotionele staten. Als jij je goed voelt, is beslissen en kiezen makkelijk. Als je plezier hebt, is iedereen aardig tegen en kun je overal de zon in zien schijnen. Er zijn geen mensen zonder middelen/bronnen, alleen omstandigheden zonder bronnen/middelen
 5. Jij hebt de controle/leiding over je geest en dus over je resultaten.
 6. Er is geen falen, er is alleen feedback. Als iets niet lukt, probeer het dan anders. Wat kun jezelf veranderen om te krijgen wat je wilt
 7. Accepteer de persoon / jezelf en verander het gedrag. Mensen zijn niet hun gedrag. Gedrag is makkelijker te veranderen als je de persoon/jezelf accepteert. De meest belangrijke informatie over een persoon is het gedrag van de persoon.
 8. Perceptie is projectie. Wat je in die ander ziet, is wat jij erin wilt zien. Mensen kijken op basis van hun ervaringen en associaties.
 9. Eerst de klik dan de inhoud. Als iemand weerstand heeft, is dat een teken dat er geen KLIK is. Stap uit de inhoud, wat willen we samen bereiken en maak opnieuw de klik.
 10. de mens met de meeste flexibiliteit van gedrag zal controle over de situatie hebben.
 11. De kaart is niet de stad. De woorden zijn niet de gebeurtenis of het item dat ze vertegenwoordigen. Wat we waar nemen is een subjectieve werkelijkheid.
 12. Beleef de wereld voor de eerste keer in je hoofd en voor tweede keer in werkelijkheid; dat geeft richting en oefening. Het onbewuste kent geen verschil tussen verbeelding en werkelijkheid. Oefen een aantal goede momenten en oefen door plaatjes in kleur met geluid en beweging en reuk in je hoofd te maken.
 13. Het paradijs zit in jezelf.
 14. ‘ Waarom niet’ in plaats van ‘waarom’ levert meer op.
 15. De mens weegt en wikt, het universum beschikt.
 16. Taal is krachtig en hoe je het zegt is belangrijk voor hoe je overkomt en je persoonlijk draagvlak.
 17. Mensen vervullen vele rollen met bijbehorend gedrag.

Contactgegevens

Alle contact gegevens

Tweetsfooter

May /Jun 2017 Lagos Nigeria: supported NIPOST in their 8-day Top Management Retreat

by Take E. Pot